Glansmispel

Een goed voorbeeld van een plant die zowel per stuk en als een haag gebruikt kan worden is een glansmispel, ook wel de ‘red robin’ genoemd. Deze plant komt uit Zuid-Afrika en groeit op alle soorten bodems. De plant is winterhard, dus kan ook het hele jaar gekoesterd worden in potten of bakken.

De glansmispel in een pot

Het beste is om een glansmispel in potten te gebruiken, zodat je het goed kunt verzorgen. Ze nemen wat minder water op dan bijvoorbeeld lavendel, maar toch is het slim om regelmatig water aan te bieden, in de lente en het voorjaar vooral. Als je ervoor kiest om gedurende het jaar een glansmispel in potten te kweken dan kan je ervan uitgaan dat die plant pas mooi wordt als hij eenmaal volwassen is. Deze plant kan een hoogte bereiken van 45 centimeter, met grote vlakke bladeren die ook als parasol dienst doen.

Wat je moet weten over de haagplant

Het probleem van glansmispel is dat het zomaar kan overwoekeren, want de plant blijft maar groeien. Als je er geen zin meer in hebt kun je het beste ook de top verwijderen en zo ontkerkelijk je glansmispel. Door wortelsnippers te geven of dood hout is deze plant uitstekend om snippers en restanten te verwerken. Binnen een glansmispel is schuilplaats voor insecten. Dus u kunt er goed vanuit gaan dat het bij dieren in de omgeving populair is.

Deze haagplant met diepgroene bladeren die rood verkleuren is een eye-catcher in jouw tuin. Ook functioneel om een stukje privacy te creƫren of om uw tuin op te vrolijken met een onderhoudsvriendelijke plant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *