Een industriële naaimachine

In de wereld van naaimachines zijn er veel verschillende mogelijkheden.  De industriële naaimachine is een machine voor grote aantallen sokken, T-shirts en broeken. In kledingproductiebedrijven wordt vaak wel gebruik gemaakt van deze technologische implementaties omdat ze efficiënt werken.

De machine voor het naaien van kleding is een duur apparaat, maar je zou niet anders verwachten. Dit soort machines worden vaak gemaakt om duizenden steken per minuut te maken.  Ze worden op dit moment alleen nog maar gebruikt in productiebedrijven, en zelfs dan vooral bij het naaien van kleding.

Het systeem van een industriële naaimachine

De industriële naaimachine werkt met een pneumatisch systeem, dus er moet meestal een grote compressor aanwezig zijn om deze te laten functioneren. De machines kunnen gebruik maken van soms wel 50 draden.  De naaimachine heeft een klein gedeelte van de machine waarop hij werkt. Dit apparaat is gemaakt om het snijden van naden te vergemakkelijken en ook om een stof, die erg dun kan zijn, in één keer door te snijden.

De naaimachine zelf is een gestapelde machine waar water in wordt gedaan om de stof af te koelen tijdens het opwerpen van de stof met behulp van tonnen. De uiteinden van de draden zijn vastgezet in het apparaat en deze draden worden vanuit de machine gehaald. De onderste punt van de stof wordt meetkundig goed opgesteld en daarna wordt er gekeken of hij correct is.

De industriële naaimachine heeft een stroomvoorziening nodig om de zaak bij te kunnen houden. Soms is dit werkzaamheid en soms ook niet. Het apparaat kan fout gaan, maar als dit gebeurt kan er een bericht op het apparaat gezet worden om te waarschuwen dat de machine niet werkt.

Habraken voor jouw naaimachine

Bent u op zoek naar een industriële naaimachine? Wilt u graag een tweedehands naaimachine? Bij Habraken.nl is het allemaal mogelijk. Ook wanneer u op zoek bent naar een specifieke naaimachine kunnen de specialisten u helpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *