Evolutie en toekomst van productontwikkeling: van 1.0 naar 4.0

Engineering 4.0 is de kern van Industrie 4.0 / Smart Industry. Engineering heeft de afgelopen 250 jaar grote veranderingen ondergaan. Reis met ons mee naar verleden, heden en toekomst. Van het eerste handmatige conceptuele diagram van de machine tot de state-of-the-art methoden van vandaag en morgen.
We noemen het Engineering 4.0.

Handtekening-ENGINEERING 1.0 [1760-1970]
Tijdens de industriële revolutie van 1760 tot 1840 begon de verschuiving naar machinale productie. Goede uitvindingen zoals de stoommachine werden echter handmatig vastgelegd met potloden en papier. Honderden innovatieve ontwerpen waren het resultaat van een behoorlijke hoeveelheid handmatig testen en fouten.

2D Digitale CAD Tekening-Engineering 2.0 [1970-1995]
Met de introductie van computers werd een nieuwe ontwerpmethode, computer-aided design (CAD), geboren. Ontwerp cirkel-, lijn- en boogontwerpen met behulp van eenvoudige 2D-tools zoals Verplaatsen, Kopiëren en Verwijderen. 2D-ontwerpsoftware wordt binnenkort aanzienlijk verbeterd. Communicatie over ontwerp blijft echter moeilijk in 2D-weergaven. Er moesten ook veel fysieke prototypes worden gemaakt, wat resulteerde in lange en dure ontwerpcycli.
Tegen het midden van de jaren negentig was 3D-ontwerptechnologie beschikbaar voor bedrijven die het zich konden veroorloven. Mainframe-computers kostten destijds miljoenen dollars, maar 3D-ontwerp werd al snel betaalbaar. Met 3D CAD konden ingenieurs zich aanpassen en werd het model automatisch bijgewerkt. Simulatie en beheer van productdata wordt steeds belangrijker. Beetje bij beetje is het internet toegankelijker geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *