Sustainability Factory: Ondernemerschap, innovatie en onderwijs op één plek

Productie-innovatie is uw prioriteit. Maar waar haal ik de kennis vandaan? In de Duurzaamheidsfabriek kun je testen, meten en samenwerken met studenten.
Als je, net als veel andere bedrijven, hard wilt werken aan de toepassing van duurzame en slimme technologie en daarvoor wilt innoveren, zit je op de limiet. Waar kan ik kennis vergaren en innovatie testen? Het antwoord vind je bij de Duurzaamheidsfabriek. Een campus waar je kunt testen, meten en samenwerken met bedrijven en onderwijsinstellingen.
Weten hoe innovatie als prototype werkt? Testlabs zijn duur en zeker niet haalbaar als investering in een klein bedrijf. Met slimme techniekstudenten van het Da Vinci College voor het mbo ga je naar de Duurzaamheidsfabriek en zet je je innovaties op de proefbank.
Met dit initiatief wil Sustainability Factory het testen en prototypen van toegepaste innovaties beschikbaar maken voor alle bedrijven. Het verkleint ook de afstand tussen onderwijs en bedrijfsleven. De focus van de Duurzaamheidsfabriek ligt logischerwijs op Smart Industry en Industrie 4.0, waar je de meest duurzame innovaties vindt. Voor deze slimme industrie en Industrie 4.0 richt de Duurzaamheidsfabriek zich op de maakindustrie en de regio op de maritieme sector.
Integratie met onderwijs
Naast een toegankelijke testlocatie voor bedrijven, biedt Sustainability Factory studenten van het Da Vinci College de mogelijkheid om de echte uitdagingen van bedrijven te ervaren. Wil je een prototype bouwen en testen? Het kan dus met studenten van de Duurzaamheidsfabriek. Zij leren het vak beter kennen en uw bedrijf krijgt er concrete resultaten voor terug. De focus ligt op het praktisch toepassen van nieuwe kennis en het aantrekken van (toekomstige) gebruikers.
Een van de belangrijkste voordelen van samenwerking is dat goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers de arbeidsmarkt betreden. Daarnaast waarschuwen bedrijven dat duurzaamheidsfabrieken hun werknemers continue training geven door training te geven en direct betrokken te zijn bij het project. Ook lijkt het leerlingniveau steeds meer aan te sluiten bij de eisen van technische professionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *