Hoe Digiscan helpt bij het vervaardigen van geautomatiseerde productieprocessen

Ondanks de automatisering en digitalisering van de productie van de afgelopen jaren, werken veel bedrijven nog steeds aan de papiertoewijzing in de productie. Het is historisch gegroeid in de tijd en het is moeilijk om een ​​stap te zetten naar een gedigitaliseerd productieproces.
Digitalisering vereist kennis van oude en nieuwe processen en digitale systemen, maar het blijft voor fabrikanten lastig om papier over te zetten naar digitaal, vooral omdat het andere manieren van werken vereist. Veel fabrikanten zijn overbelast en missen de kennis, tijd en prioriteiten om bij elke stap van het proces digitalisering door te voeren. De druk van klanten en leveranciers neemt langzaam toe om echt inzicht te krijgen in levertijden en prognoses. Dit vereist ook verdere automatisering van belangrijke bedrijfsprocessen. Digiscan
Om daar iets aan te doen, heeft SMITZH in 2019 de handen ineengeslagen met Hogeschool Rotterdam. Samen lanceerden ze het onderzoeksproject Digiscan. Dit project onderzoekt de mogelijkheden voor digitalisering van de bedrijfsvoering van een bedrijf. Dit is gebaseerd op een enquête die bedrijven interviewers invullen. Later zal duidelijk worden welke onderdelen van het bedrijf geautomatiseerd kunnen worden. In veel gevallen kunnen enterprise resource planning (ERP) implementaties of optimalisaties al worden uitgevoerd voor verschillende operationele activiteiten binnen het productieproces.
Het onderzoeksproject van Digiscan loopt tot medio volgend jaar (2022), maar werpt nu al zijn vruchten af. Tussentijdse resultaten laten zien dat er veel te winnen valt op het gebied van automatisering. Van de 23 fabrikanten die tot nu toe hebben deelgenomen, worstelen de meesten met het automatiseren van hun productieprocessen. In veel gevallen hebben zij andere onderdelen van hun bedrijfsvoering al gedigitaliseerd. Denk aan offertes, bestellingen, financiën en meer. Juist de automatisering van het productieproces kan aanzienlijke bedrijfsvoordelen opleveren, want het betekent een betere beheersing van levertijden, productiekosten en voorraadbeheer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *